söndag 2 juni 2013

Uppe med tuppen

Klockan 9.00 hade vi bestämt att det skulle vara frukost. Kändes som sovmorgon när vi bestämde det, men helt klart var det lite segt att komma ur sängen. De äldre damerna i sällskapet var dock vakna i tid, tack vare en väldigt ihärdig tupp som också bor på hotellet. Den ädle herren gol nog var femte minut från soluppgång, ivrigt ackompanjerad av hotellets två hundar.  Hundarna blir väl svåra att göra något åt, men signor Angelo har försäkrat oss att om vi lovar att äta upp honom så kan vi få tyst på honom. Hmmm, vill vi ha Coq au Vin på någon vi nästan ”känner”?

Till sist fick vi föst ner alla till matsalen i källaren. Där möttes vi av den typiska frukosten i södra Europa: sötfrukosten! Sylt på mackan, sockerglaserade croissanter och fikabröd. Vi frågade efter ost, men fick nej. Men precis innan vi var färdiga kom servitrisen ut med tre fat med underbar mortadella, salami och ost. Hon hade glömt detta. Resten av frukostarna är räddade! Julia frågade efter en cappucino, men det var tydligen åldergräns på den, barn får kaffe med mjölk i stället! Som tedrickare förstår jag inte riktigt skillnaden.


Era ungdomar är verkligen fantastiska, det är en ynnest att få vara ihop med dem. Hela dagen har varit så avslappnad, vi har kunnat dela lite på oss och gått ner till stranden i omgångar. Det är 10 minuter ner dit, och hela stället är totalt kav lugnt. Vi har också badat i poolen förstås. Det är för övrigt en typisk semesterby för romare och utländska turister är sällsynta. Säkert och tryggt ställe att vara på.

Ari , som var den som rekommenderade stället, har nu kommit ner. En himla bussig kille som skjutsade två av oss till Montalto di Castro (dvs ”huvudbyn”, inte Marinan) där vi kunde köpa tågbiljetter till Rom.  Där pågick också någon slags festligheter, så när Ari rekommenderade en trevlig restaurang så nappade vi på det.  Eftersom de var fullbokade tisdag, och stängda onsdag, så fick det bli idag. Så nu bär det alldeles strax iväg. Det blir som ett studiebesök i en typisk italiensk landsby och på en typisk italensk restaurang. Inga turister förutom vi och Ari med familjJ. Gamla stan är liksom en borg med omringande mur som även innehåller lägenheter. 

Buonasera!

Festivaldags i byn. Damerna fixar gatupynt och nu ska vi upp till byn och kolla.





Som ni ser är det ett hårt jobb att vakta:-)





Pooria och Mattias tävlar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar