onsdag 5 juni 2013

Halvdagsrapport från paradiset

Även idag vaknade vi upp till fint väder. Temperaturen stiger för varje dag vi är här, men det är fortfarande fantastiskt skönt. Frukost klockan 9 och det stora samtalsämnet var förstås nyheten om att de stackars polackerna inte verkar komma iväg till Rom idag eftersom deras båda busschaufförer drack sig rejält fulla igår och därför inte kan köra. Gissa om lärarinnorna är sura! Man anar ju hur man själv hade reagerat. Och de stackars eleverna säger ”We feel embarrassed. Polish people drink to much”.  Eller som en av de polska tjejerna sa: ”We have a … technical problem”.  De ringde själva till polisen här och chaufförerna har fått följa med till polisstationen för att blåsa. Killen som pratar bäst engelska berättade att de inte tillhör resebyrån, utan är inhyrda. ”They are hired. And now they are fired”. Det är i alla fall riktigt trevliga polska ungdomar (och de verkar helt nyktra) och våra ungdomar tycker bara att det vore trevligt om de stannar en dag till. Ett helt gäng av dem satt uppe en stund efter volleybollen igår och bara snackade, lärde varandra lite (fula) ord och annat kul. Och så får killarna och tjejerna jättemycket beröm för sin engelska. Jag kan bara hålla med, de är riktigt duktiga och inte alls rädda för att prata med folk.

Förmiddagen har vi alla tillbringat vid poolen. Vi spelar volleyboll även där, solar, läser och busar. De flesta är mycket noga med solfaktor. Pooria gjorde ett bejublat framträdande i lånad bikini. Eller som någon sa: ”Vem har offrat sin bikini?” Den klädde honom i alla fall väldigt bra.

Idag har vi gjort om på matschemat igen och har just ätit lunch här på hotellet. Lasagne, grillspett med pommes frites och fruktsallad till de som satt kvar (= de som inte hade orkat lyfta på sina rumpor.  Det vill säga vi föräldrar). Rejäl lunch, alltså. Vi kommer att äta på en av Ari rekommenderad restaurang nere vid havet i kväll. Killarna och tjejerna fick bestämma om vi skulle skifta måltiderna och det ville de. Som sagt, det där med att äta på italiensk restaurang har blivit mäkta populärt. Och vi andra klagar inte.

Samkväm efter frukost mellan polacker och svenskar. 



Vattenvolley är inte dumt det heller! Man slår sig inte lika mycket när man offrar sig för bollen...




Så här ser det ut bakom hotellet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar